Dietetyk

Nazywam się Justyna Luty. Jestem magistrem dietetyki, doktorantką na Wydziale Lekarskim Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Z racji swojego projektu badawczego specjalizuję się w zaburzeniach tarczycy, ale też w cukrzycy, insulinooporności oraz otyłości. Ponadto zajmuję się poradnictwem w zakresie diet roślinnych dzieci oraz dorosłych. Samodzielne i nieustanne pogłębianie wiedzy w różnych innych dziedzinach życia sprawia, że moje podejście do pracy z pacjentem stało się szczególnie holistyczne, nastawione na świadomość, otwartość oraz edukację. Wychodzę z założenia, że żywienie jest bazą całego naszego istnienia, a dbałość o ten aspekt posiada ogromny potencjał nadawania harmonii i balansu czy po prostu zdrowia w naszym życiu. Proponuję dietoterapię opartą przede wszystkim na edukacji żywieniowej, konsultacji oraz pogłębianiu samoświadomości i zrównoważonego żywienia.
W czym mogę Ci pomóc
- Analizując Twój sposób żywienia, pomogę Ci zbilansować dietę oraz dostosować ją do potrzeb wynikających z indywidualnego stylu życia oraz stanu zdrowia.
- Stworzę dla Ciebie plan żywienia w oparciu o indywidualne preferencje i potrzeby.
- Pomogę Ci ustalić suplementację, jeśli taka jest konieczna.
- Pomogę również zbilansować jadłospis, jeśli musisz/ chcesz wyeliminować z niego pewne grupy produktów.
- Nauczę Cię jak stosować diety oparte na roślinach, w trakcie ciąży czy karmienia.
- Pomagam w rozszerzaniu diety dziecka, zarówno roślinnej jak i tradycyjnej.
Gdzie można mnie znaleźć
tel. 698-179-478
jluty.poradnia@gmail.com
wizyty w gabinecie: al. Rzeczypospolitej 4/75 Gdańsk
(po uprzednim umówieniu się)
online (Skype)
Moje kompetencje
WYKSZTAŁCENIE:
- Studia doktoranckie na Wydziale Lekarskim – Gdański Uniwersytet Medyczny
- Studia licencjackie i magisterskie kierunku Dietetyka – Gdański Uniwersytet Medyczny
UKOŃCZONE SZKOLENIA i WARSZTATY:
- Prelegentka, Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition, Gdański Uniwersytet Medyczny, w latach 2015-2018
- DIETA W CHOROBACH TARCZYCY, PCOS I INSULINOOPORNOŚCI wg Evidence Based of Nutrition z dr inż. Katarzyną Kowalcze, Akademia Dietetyki Klinicznej, 2017
- Żywienie w chorobach tarczycy, IŻŻ, 2016
- Edukator w cukrzycy, Nutri Center, 2015
- Terapia żywieniowa w codziennej praktyce, Gdański Uniwersytet Medyczny, 2015
- Żywienie Kliniczne, Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego, 2015
- Zdrowe żywienie dzieci i młodzieży na Pomorzu , 2015
- Diety wegetariańskie w praktyce, WegeCentrum, 2014
- Zdrowa mama, zdrowe dziecko – aktualne zasady odżywiania w czasie ciąży, karmienia (…), Food Forum, 2014
- Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości, Dietetyka Forum, 2014
- Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią, Euroimmun DNA.
Jaki jest koszt wizyty?
Dokładny cennik tutaj: https://www.jlporadnia.pl/